BIOGRAPHY

Gabreal Sounds is a hungarian musician, composer and producer.

 He is playing the violin (originally he has DLA degree in this instrument), the piano and the guitar. His instrumental pieces are a mixture of several genres for instance electronic, world music, ambient, soundtrack and classical but all of them are based on enchanted melodies. As he speak about himself: " I don't like to categorise in music. I like all the pieces which are made with open heart and mind." If you believe in real music you have to hear the songs from him.


Gabreal Sounds - zenész, zeneszerző, producer

Eredetileg hegedűművészként végzett, azonban zenei étvágyát sosem elégítette ki csak a klasszikus zeneirodalom. Műveiben rengeteg hatás egyesül, legyen az electronic, world, ambient, pop, soundtrack vagy éppen klasszikus zene. Mindezeket azonban áthatja egyfajta állandó dallamcentrikusság és a csak rá jellemző zenei nyelvezet. Zenéjében nem tűr meg műfaji korlátokat, így sosem válik kiszámíthatóvá.

"Alapjában véve klasszikus és rock fanatikus voltam/vagyok, de a zenében nem szeretem a kategorizálást, ezért az igényes, ésszel és szívvel létrehozott zenék mind-mind hatással voltak/vannak rám. Bach-tól a Queen-ig, Mozart-tól Jean-Michel Jarre-ig és Wagner-től az Iron Maiden-ig." - így vall önmagáról. Ha nyitott zenei ízléssel rendelkezel, vagy csak egy kis időre elmenekülnél a napi gondok elől, Gabreal Sounds albumait feltétlenül hallanod kell!